Onze nieuwe samenwerking met Future Hope

We zijn trots op onze nieuwe samenwerking met Future Hope. Future Hope is een organisatie in Kolkata die straatkinderen helpt om uit de armoede komen, door te zorgen voor een veilige plek, onderwijs en sport.
by Marketing Team on Nov 21, 2023

Naarmate ons merk groeit, groeit ook ons potentieel om een positief verschil te maken. Daarom hebben we dit jaar een nieuwe partner kunnen toevoegen aan ons Gving Back portfolio: Future Hope.

Elke nacht slapen er kinderen in Kolkata op straat en buiten in sloppenwijken, kwetsbaar, ondervoed en verwaarloosd. Ze hebben weinig of geen mogelijkheid om hun leven te veranderen omdat ze gevangen zitten in de zogenaamde armoedecyclus. In India zou het 7 generaties duren voor een lid van een arm gezin een gemiddeld inkomen bereikt. Het is de missie van Future Hope om deze cyclus te doorbreken voor deze kinderen in Kolkata.

 
Over Future Hope

Achter het ontstaan van Future Hope schuilt een bijzonder verhaal. In 1987 werd Tim Grandage, een Engelse bankier, overgeplaatst naar Kolkata om voor HSBC te werken. Tijdens zijn kennismaking met de stad raakte hij zo ontroerd door de straatkinderen dat hij ze in zijn huis opnam. Al snel sliepen 35 kinderen op de vloer van zijn appartement en kregen ze drie maaltijden per dag. Nadat hij dit enkele jaren naast zijn bankbaan had gedaan, besloot hij HSBC te verlaten en Future Hope op te richten.

Inmiddels is Future Hope al meer dan 35 jaar actief in Kolkata, waar ze huisvesting, erkend onderwijs, mentorschap en sport bieden aan meer dan 3.000 kinderen. Hun jarenlange ervaring zorgt ervoor dat ze de uitdagingen waarmee deze kinderen te maken hebben volledig begrijpen, dat ze oplossingen kunnen bieden die hun levens ingrijpend en permanent veranderen, en de armoedecyclus doorbreken.


Children in school

 

 

Het zien van Future Hope’s impact met onze eigen ogen

We hebben het geluk gehad om het werk van deze geweldige organisatie met onze eigen ogen te zien tijdens een productiereis. We waren onder de indruk van hoe plezier zo zichtbaar is in alle activiteiten. Ondanks dat veel kinderen een zeer moeilijke achtergrond hebben (sommigen hebben zelfs helemaal geen familie), is de sfeer zeer positief, wat niet makkelijk te creëren is.

Bij het ontmoeten van Tim en zijn (Nederlandse!) vrouw Erica, waren we meteen onder de indruk van hun toewijding aan het welzijn van "hun" kinderen. Het was duidelijk dat Future Hope en O My Bag perfect bij elkaar passen.

 
Onze samenwerking met Future Hope

Elk jaar beoordelen we samen met Tim & Erica waar de grootste behoeften voor Future Hope liggen. Dit jaar hebben we besloten dat onze donatie kinderen in hun basisschoolklassen zal ondersteunen. Daarnaast maken we een excursie naar onze producenten mogelijk voor hun oudere studenten, om hen te inspireren een carrière in duurzaam leer te starten!

We zijn erg enthousiast over deze nieuwe samenwerking en kunnen niet wachten om samen met Future Hope impact te maken. We houden je op de hoogte!

Het is O My Bag’s missie om een positief verschil in de wereld te maken. We hebben een formele afspraak om 1% van onze jaarlijkse omzet te doneren aan sociale impactprojecten rond onze productie in Kolkata. Misschien heb je gehoord over de Brickfield Schools die we al vele jaren ondersteunen via onze samenwerking met het Kolkata Mary Ward Social Centre, of het beroepsopleidingsprogramma voor kwetsbare jonge vrouwen en meisjes in Kolkata dat hen helpt een beroep te vinden. Met dit 1% Giving Back-beleid zorgen we ervoor dat ons commerciële succes rechtstreeks gekoppeld is aan positieve impact.

Liefs,